Parkeren Rotterdam Airport 2019-07-17T15:44:09+02:00

Parkos

43,99,- 8 dagen
 • Goede service
 • Goedkope plaatsen
 • Gratis annuleren en wijzigen
 • Klantenservice goed bereikbaar

Centralparking

69,-8 dagen
 • Aanname bij de vertrekhal
 • 24/7 beveiliging en camera toezicht
 • Eenvoudig annuleren en wijzigen
 • Professionele chauffeurs

Parkeren airport

58 dagen
 • Parkeren bij de vertrekhal
 • 5 jaar de grootste valet service
 • 24/7 beveiliging en toezicht
 • Professionele chauffeurs

Parkeren Rotterdam Airport

Op Rotterdam Airport heb je veel mogelijkheden om je auto te parkeren. Rotterdam Airport is qua grootte de derde luchthaven van Nederland. De luchthaven van Rotterdam verwerkt ruim 1,7 miljoen passagiers per jaar.

Als je op Rotterdam Airport moet zijn dan kan dat voor verschillende redenen. Iemand wegbrengen of juist ophalen vanaf het vliegveld bijvoorbeeld. Ook wanneer je zelf op reis gaat dan kun je met het vliegtuig vanaf Rotterdam Airport vliegen. In veel gevallen maak je gebruik van een auto om bij het vliegveld te komen, om de auto te kunnen parkeren kun je voor verschillende mogelijkheden kiezen. Ben je op Rotterdam Airport om iemand op te halen, te brengen of ga je voor een korte periode op reis? Dan kun je de auto het beste kort parkeren. Als je voor langere tijd weg gaat dan kun je de auto beter op een parkeerplaats voor lang parkeren zetten.

Bovendien worden de parkeerplaatsen op Rotterdam The Hague Airport 24 uur per dag bewaakt en dat geeft wel zo een veilig gevoel. Een parkeerplaats reserveren op Rotterdam Airport kan je snel online regelen.

Lang Parkeren Rotterdam Airport

Met lang parkeren is het vaak mogelijk om een vast tarief per dag of voor een aantal dagen te betalen. Je bent dan in verhouding stukken goedkoper uit dan wanneer je de auto op een parkeerplaats voor kort parkeren neer zet. Rondom Rotterdam Airport kun je de auto op verschillende parkeerplekken van het vliegveld zelf kwijt. De kosten voor parkeren verschillen vaak wel enorm met die van andere parkeerbedrijven in de buurt van het vliegveld. Daarom is het aan te raden om een vergelijking te maken voordat je een parkeerplek reserveert.

De parkeerplaatsen van Rotterdam Airport zelf zijn wel dicht bij de terminal gelegen. Je hoeft dan ook vaak maar een paar minuten te lopen vanaf je auto naar de terminal.

Lees verder

Parkeerbedrijven vergelijken

Je hebt de kosten voor parkeren in de buurt van Rotterdam Airport voor een groot deel zelf in de hand. Er zijn verschillende parkeerbedrijven die jou de mogelijkheid bieden om jouw auto tegen een aantrekkelijk tarief te parkeren. Hiervoor kun je een vergelijking maken aan de hand van een aantal criteria. Je kunt dan een keuze maken uit parkeerbedrijven waarbij jouw auto overdekt geparkeerd staat, je gebruik kunt maken van een shuttle bus als dat nodig is of eventueel valet parking. Ook kun je de afstand tot de luchthaven bepalen en aan de hand van de kosten een keuze maken.

Kort Parkeren

Ga je kort op reis of ben je van plan om passagiers naar Rotterdam Airport te brengen of op te halen? Dan kun je de auto het beste op een parkeerplaats zetten voor kort parkeren. Hierbij betaal je per uur vaak een bepaald tarief en wordt er na een aantal uur staan een vast dagtarief gerekend. Als je voor langere periode geparkeerd staat dan kan het zijn dat dit tarief omhoog gaat en dat je dus extra kosten hebt. Bepaal dus vooraf of je voor lange of korte tijd de auto wilt parkeren.

Goedkoop Parkeren Rotterdam Airport

Maak voordat je vertrekt een vergelijking van de verschillende parkeerbedrijven om te besparen op de kosten. Dit kan zeker voordelig zijn als je van plan bent om de auto voor een langere periode te parkeren. Er zijn verschillende parkeerbedrijven rondom Rotterdam Airport die tegen verschillende tarieven een parkeerplek voor jouw auto bieden. De prijs hangt onder andere af van de afstand tot het vliegveld, de service die wordt geboden en of je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een shuttle bus.

Rotterdam Airport parkeren

Parkeerplaatsen Rotterdam Airport

Je auto parkeren op Rotterdam Airport heeft vele voordelen. De parkeerplaatsen zijn bijna allemaal op loopafstand van de terminal. Bovendien kan je op enkele parkeerterreinen je auto gratis elektrisch opladen zodat je zo weer de weg op kunt zodra je bent geland.

Dankzij de kentekenherkenning kun je snel de parkeerplaats op en af rijden. En je auto staat onder cameratoezicht wat ook een veilig en prettig gevoel geeft.
Lees verder

P1, P1A en P3
Op P1, P1A en P3 kan je langparkeren, de loopafstand van deze parkeerterreinen is ongeveer 10 minuten.

P2 Business parking
Op P2 is de business parking, hier ga je staan als je even kort wil parkeren. De loopafstand van P2 naar de terminal is ongeveer 2 minuten.

P7
Op P7 kan je voor zowel kort als langparkeren gaan staan. Parkeren op P7 is wel duurder maar hier staat tegenover dat je op slechts 2 minuten van de terminal geparkeerd staat.

Valet Parking Rotterdam Airport

Wil je nog luxer parkeren dan is het zelfs mogelijk dat je er zelf niets voor hoeft te doen. Hiervoor kun je gebruik maken van valet parking waarbij jouw auto wordt opgehaald. Je komt aan bij Rotterdam Airport, geeft jouw sleutels af en de auto wordt voor jou geparkeerd. Bij aanname van de sleutels wordt de kilometerstand genoteerd om misbruik van jouw auto te voorkomen. Valet parking op Rotterdam Airport is een luxe service die door verschillende parkeerbedrijven wordt aangeboden en brengt extra kosten met zich mee. Dit is handig als je haast hebt of veel bagage wilt meenemen.

Lees verder

Park and Walk

Met Park and Walk parkeer je de auto als het ware op loopafstand van het vliegveld. Dit kan zeker handig zijn als je met de auto naar Rotterdam Airport komt en niet veel bagage bij je hebt. Je kunt dan meestal binnen een paar minuten van de auto bij de vertrekhal zijn om aan boord van het vliegtuig te gaan. Omdat deze parkeerplaatsen dichter bij het vliegveld zelf liggen zijn de kosten ook vaak hoger. Wil je goedkoper parkeren of heb je veel bagage, kies dan voor een parkeer service met een shuttle bus.

Shuttle Service

Gebruik maken van een shuttle service kan vaak als de auto op een parkeerplaats komt te staan die iets verder van de luchthaven af ligt. Je parkeert de auto dan meestal tegen een scherp tarief en kunt met bagage en al aan bord van een snelbus stappen. Deze zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten bij de vertrekhal van Rotterdam Airport bent. Het voordeel is dat de shuttle bus meerdere malen per uur rijdt en dat je ook gemakkelijk kan worden terug gebracht naar de auto zodra je geland bent.

Park, Sleep & Fly

Voor de momenten dat je met de auto naar Rotterdam Airport wilt komen en zeer vroeg op het vliegveld moet zijn voor het halen van een vlucht kun je ook gebruik maken van Park, Sleep & Fly. Hierbij boek je een hotel waarin je overnacht de nacht voordat je vertrekt. Jouw auto kun je dan bij het hotel parkeren en laten staan gedurende de periode dat je weg bent. Met een shuttle bus wordt je naar het vliegveld gebracht en ook gehaald op het moment dat je terug komt. Deze service is zeer handig als je vroeg aanwezig moet zijn. Je betaald in dat geval niet voor het parkeren maar voor de overnachting in het hotel.

Handig om te weten

Wil je de auto voor een paar uur parkeren, maak dan gebruik van kort parkeren. Valet parking is een luxe service die jou wordt geboden om de auto te laten parkeren. Hier betaal je vaak extra voor en het is zeer praktisch als je veel bagage hebt. Ga je voor langere tijd weg en vlieg je vanaf Rotterdam Airport? Kies dan voor de mogelijkheid om de auto lang te parkeren en betaal een vast tarief per dag of voor een langere periode. Je kunt dan vaak gebruik maken van een shuttle bus om bij het vliegveld te komen.