Park, Sleep & Fly 2018-04-24T14:59:43+02:00

Park, Sleep & Fly

Park, Sleep & Fly is een slimme manier om uitgerust op vakantie te gaan als je met vliegtuig op reis gaat. Als je met de auto naar een vliegveld vertrekt dan wil je deze ook parkeren. Vaak zijn de kosten voor parkeren in de buurt van een vliegveld behoorlijk hoog. Je hebt dan meestal de keuze tussen kort parkeren en lang parkeren. Er is nog een manier om jouw auto te kunnen parkeren en uitgerust te kunnen reizen. Met Park, Sleep & Fly parkeer je jouw auto voordelig bij een hotel en maak je gebruik van een overnachting. De volgende ochtend kun je met een pendelbus naar het vliegveld worden gebracht.

Wat is Park, Sleep & Fly?

Zonder stress op het vliegveld aan komen is wel zo prettig als je een reis voor de boeg hebt. Daarom kun je kiezen voor Park, Sleep en Fly. Hierbij boek je een hotelovernachting bij een hotel in de buurt van het vliegveld van waar je vandaan vliegt. Dit is helemaal handig als je vroeg moet vertrekken. Met Park, Sleep & Fly kun je jouw auto bij het hotel parkeren waar je overnacht. In de ochtend kun je met een shuttle bus vanaf het hotel vertrekken en wordt je naar het vliegveld gebracht. Zodra je geland bent kun je terug komen bij het hotel met de shuttle bus. Door gebruik te maken van Park, Sleep & Fly betaal je geen extra kosten voor het parkeren van jouw auto. Het wordt steeds vaker toegepast door reizigers die vliegen vanaf Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Schiphol.
Lees verder

Wat betaal je voor Park, Sleep & Fly?

Om jouw auto te kunnen parkeren bij het gebruik van Park, Sleep & Fly hoef je in de meeste gevallen alleen gebruik te maken van een hotelovernachting. Je betaalt hierbij geen extra kosten voor het parkeren van jouw auto. Ook het gebruik van de shuttle bus om jou naar en van het vliegveld brengen zitten bij de kosten voor de hotelovernachting inbegrepen. Op deze manier kun je uitgerust aan boord van een vliegtuig stappen en bespaar je op de kosten voor het parkeren van de auto. Gebruik maken van Park, Sleep & Fly is namelijk in veel gevallen niet veel duurder dan jouw auto voor lange tijd parkeren in de buurt van het vliegveld.

Waar moet je op letten bij Park, Sleep & Fly?

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van Park, Sleep & Fly, dan moet je met een aantal punten rekening houden. Het is in eerste instantie belangrijk dat het hotel waar je overnacht in de buurt van het vliegveld van waar vandaan je volgende dag gaat vliegen. Nog belangrijker is de shuttle bus die aanwezig moet zijn om jou naar het vliegveld te brengen en bij terugkomst naar jouw auto kan brengen. Let er bij het kiezen van een Park, Sleep & Fly mogelijkheid op dat de kosten voor de shuttle bus en het parkeren van de auto bij de prijs zijn inbegrepen. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en betaal je alleen voor de overnachting in het hotel waar je verblijft. Park, Sleep & Fly wordt erg veel toegepast bij het parkeren op Schiphol.

Geen gedoe
Als je ervoor kiest om met het vliegtuig op reis te gaan en met de auto naar het vliegveld gaat dan kan het vaak moeilijk zijn om parkeerplek te vinden. Als je eenmaal een plek hebt gevonden is de kans groot dat je nog een eind naar de vertrekhal moet lopen of dat je hoge kosten betaald om je auto te kunnen laten staan. Ook de tarieven die betaald moeten worden voor het parkeren van een auto bij het vliegveld verschillen veel van elkaar. Je kunt kiezen uit kort parkeren, lang parkeren en dan meestal ook nog bij verschillende parkeerbedrijven. Het grote voordeel van Park, Sleep & Fly is dat je geen gedoe hebt in de ochtend. Je hoeft niet op zoek naar een parkeerplek en omdat je in het hotel hebt overnacht kun je uitgerust de shuttle bus in stappen. Zo kom je zonder gedoe aan bij het vliegtuig en kun je ook eenvoudig terug komen.

Hoe kom je terug?

Vanaf het hotel kun je met een pendelbus naar het vliegveld worden gebracht. Deze pendelbussen rijden vaak meerdere malen per uur tussen de hotels en het vliegveld heen en weer. Als je terugkomt op het vliegveld kun je vaak aan de hand van een bonnetje of een kaartje dat je in het hotel kunt krijgen aantonen dat je gebruik wilt maken van de pendelbus. Je hoeft dan geen extra kosten te betalen om terug bij de auto te komen. Ook betaal je geen extra kosten voor het feit dat je de auto geparkeerd hebt bij het hotel. Dat is het voordeel van Park, Sleep & Fly.

Park Sleep & Fly

Verschil in kosten Park, Sleep & Fly

Bij de kosten die je voor Park, Sleep & Fly betaald zitten de kosten voor het parkeren van je auto, de overnachting in het hotel, het vervoer van het hotel naar het vliegveld en terug inbegrepen. Als je voor langere tijd op vakantie gaat of een reis van meerdere dagen gaat maken met het vliegtuig dan is de prijs die je in totaal betaald voor het gebruik van Park, Sleep & Fly in veel gevallen niet veel hoger dan wanneer je de auto lang wilt parkeren in de buurt van het vliegveld. Dus ook als je niet vroeg hoeft te vliegen kan Park, Sleep & Fly een goedkope manier zijn om de auto voor langere tijd te parkeren op de luchthaven.

Belangrijk om te weten

Niet elk hotel in de buurt van een luchthaven biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van Park, Sleep & Fly. Vaak zijn er wel hotels te vinden en kun je ook met een bus of taxi naar het vliegveld worden gebracht. Let er bij het boeken van een Park, Sleep & Fly mogelijkheid op dat er ook een shuttle bus aanwezig is en dat de kosten voor dit vervoer bij de prijs zijn inbegrepen. Dit is alleen het geval als het hotel ook duidelijk Park, Sleep & Fly aanbiedt. Biedt het hotel dit niet expliciet aan dan bestaat de kans dat je zelf de kosten voor een taxi of bus moet betalen.