Parkeren Schiphol 2020-05-14T10:46:27+02:00

Parkos

33,- 8 dagen
 • Goede service
 • Goedkope plaatsen
 • Gratis annuleren en wijzigen
 • Klantenservice goed bereikbaar

Centralparking

69,-8 dagen
 • Aanname bij de vertrekhal
 • 24/7 beveiliging en camera toezicht
 • Eenvoudig annuleren en wijzigen
 • Professionele chauffeurs

Parkeren airport

69,99,-8 dagen
 • Parkeren bij de vertrekhal
 • 5 jaar de grootste valet service
 • 24/7 beveiliging en toezicht
 • Professionele chauffeurs

Parkeren Schiphol

Wil je lang parkeren op Schiphol? De nationale luchthaven Schiphol verwerkt jaarlijks meer dan 68 miljoen passagiers en ondanks dat is Schiphol prima te bereiken met de auto.

Schiphol is na de luchthavens Heathrow in Londen en Charles de Gaulle in Parijs met 68,5 miljoen passagiers per jaar de drukst bezochte luchthaven ter wereld. Een groot deel van deze passagiers komt graag met eigen vervoer en heeft dus ook behoefte aan een parkeerplek. Parkeren kan op verschillende manieren bij Schiphol en is onder andere afhankelijk van het aantal dagen dat je jouw auto wilt laten staan. Kort parkeren is bijvoorbeeld geschikt als je iemand haalt of brengt of als je maximaal 48 uur weg bent. Ga je langer weg, dan kun je beter kiezen voor lang parkeren. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Lang Parkeren Schiphol

Ben je van plan om de auto langer dan 48 uur te parkeren bij Schiphol omdat je een langere reis gaat maken? Vergelijk dan eerst de verschillende parkeerbedrijven die er zijn om zo kosten te besparen. Afhankelijk van de wensen die je hebt kun je dan een keuze maken. Een vergelijking maak je door de afstand van de parkeerplaats tot Schiphol te bekijken, de service die wordt geboden en natuurlijk het tarief dat je betaald. Bij sommige parkeerbedrijven is het mogelijk om gebruik te maken van valet parking of een andere service. Met extra service is het in een aantal gevallen zelfs mogelijk om jouw auto te laten wassen of zelfs te laten repareren.

Lees verder

Waar moet je op letten

Als je met het vliegtuig op reis gaat en met de auto naar Schiphol komt dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een parkeerplek. Als je voor een kortere periode de auto parkeert dan kun je deze bij Schiphol zelf parkeren tegen een scherp tarief. Wanneer je de auto langer parkeert dan is het verstandig om verschillende parkeerbedrijven met elkaar te vergelijken. De kosten kunnen namelijk flink uiteenlopen. Het is hierbij belangrijk dat je let op de prijs die je betaald, de service die je daarvoor ontvangt en de afstand van de parkeerplek tot de vertrekhal.

Parkeerbedrijven vergelijken

Om jou hierbij op weg te helpen kun je verschillende parkeerbedrijven en de parkeerplekken die zij bieden hier met elkaar vergelijken. Hierbij kun je zien welke service je ontvangt, wat de kosten voor het parkeren zijn en hoe ver je jouw auto van Schiphol parkeert. Bij sommige parkeerbedrijven is het ook mogelijk om gebruik te maken van valet parking. Hierbij kom je aanrijden bij Schiphol en wordt jouw auto door een medewerker van het betreffende parkeerbedrijf naar een parkeerplek gebracht. Zodra je terug komt wordt aan de hand van de aankomsttijd van jouw vlucht jouw auto voor je klaar gezet. 

Kort Parkeren

Ga je voor korte tijd op reis, dat wil zeggen korter dan 48 uur, dan kun je het beste kiezen om jouw auto kort te parkeren. Hetzelfde geldt als je iemand wilt brengen of halen van Schiphol. Voor kort parkeren op Schiphol kun je de auto meestal overdekt kwijt. Je bent binnen 3 tot 6 minuten bij de vertrek- of aankomsthal waar je moet zijn en je betaald de kosten voor het parkeren ter plekke. Per 11 minuten kost kort parkeren bij Schiphol € 1,- met een maximum van € 37,50 per dag. Parkeer je de auto langer dan 48 uur, dan gaat het dagtarief omhoog naar € 100,- per dag. Vanaf dan is het aantrekkelijker om lang te parkeren.

Basic Parkeren

Het is ook mogelijk om tegen een scherper tarief voor kortere tijd te parkeren. Met Basic parkeren betaal je een tarief dat afhankelijk is van de tijd die je weg bent. Hiervoor moet je online een parkeerplaats reserveren en kun je ook direct betalen. De parkeerplaatsen hiervoor liggen iets verder van de vertrekhal maar om de 15 minuten vertrekt er een pendelbus die je binnen 10 minuten voor de vertrekhal af kan zetten. Parkeer je hier langer dan de aangegeven tijd, dan betaal je daarvoor bij de parkeerautomaat. Als je veel langer dan aangegeven parkeert, dan betaal je € 10,- per dag.

Lang parkeren schiphol

Valet Parking Schiphol

Met valet parking op Schiphol hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een parkeerplek om vervolgens een stuk te moeten lopen naar de vertrekhal op Schiphol. Door gebruik te maken van deze service wordt het parkeren van jouw auto en het toezicht hierop voor jou geregeld. Je geeft in dat geval de autosleutels bij aankomst op Schiphol aan een medewerker van het parkeerbedrijf, waarna deze jouw auto op een geschikte plek parkeert. Zodra je terugkomt van de reis en je de auto weer nodig hebt wordt deze voor jouw opgehaald en klaargezet.

Waarom kiezen voor valet parking?

Voor het gebruik van valet parking betaal je vaak extra, maar het kan in een aantal gevallen handig zijn. Als je veel bagage hebt dan hoef je geen grote stukken te lopen of met een pendelbus te reizen voordat je daadwerkelijk op Schiphol bent. Ook als je weinig tijd hebt dan kan valet parking zeer handig zijn. Op het moment dat je aan komt op Schiphol, worden de sleutels overhandigd en wordt de huidige kilometerstand van de auto genoteerd. Dit gebeurd om misbruik van jouw auto te voorkomen.

Lees verder

Shuttle Parking

Shuttle parking is de meest populaire en de goedkoopste manier van parkeren op Schiphol. Je reserveert online een parkeerplaats op de datum en het tijdstip welke je wenst. Je rijdt naar de parkeerplaats in de omgeving van Schiphol en je zal met een shuttle bus naar de vertrekhal gebracht worden.

De parkeerplaatsen liggen vlakbij Schiphol waardoor je niet veel tijd zult verliezen. Als je weer aankomt op Schiphol zal de Shuttle bus op je staan wachten om je weer naar je auto te brengen. Shuttle parking op Schiphol is goedkoper dan valet parking.

Park, Sleep & fly

Naast kort parkeren, Basic parkeren, lang parkeren op Schiphol, shuttle parking en valet parking kun je ook kiezen voor Park, Sleep & Fly. Hierbij boek je een hotel in de buurt van Schiphol waar je ook jouw auto kunt parkeren. Je overnacht dan de nacht voordat je vertrekt in het hotel en kunt vervolgens met een pendelbus vanaf het hotel naar de vertrekhal van Schiphol gaan. In de meeste gevallen betaal je dan alleen de kosten voor het hotel. De auto kan bij het hotel blijven staan zonder dat je hier extra voor hoeft bij te betalen. Als je vroeg op de luchthaven moet zijn kan deze manier van parkeren zeer voordelig zijn.

Het kiezen van een parkeerbedrijf
Voor het parkeren van jouw auto in de buurt van Schiphol is het dus belangrijk dat je op een aantal zaken let. De duur van de reis en de tijd dat jouw auto geparkeerd moet worden is hierbij belangrijk. Wil je de auto dichtbij hebben staan of vind je het niet erg om met een pendelbus te reizen? Als je het helemaal gemakkelijk wilt hebben kun je kiezen voor valet parking en moet je vroeg op Schiphol zijn dan is Park, Sleep en Fly misschien wel iets voor jouw. Kijk ook goed naar de service die jou wordt geboden voor het parkeren van een auto.

Extra service

Je ziet er zijn genoeg manieren om te parkeren op Schiphol. En tegenwoordig hoeft parkeren op Schiphol niet duur te zijn. De parkeerbedrijven bieden naast het parkeren op Schiphol ook vaak nog extra service aan. Zo kan je ervoor kiezen om je auto overdekt te parkeren, je auto te laten wassen of een reparatie te laten uitvoeren. Voor deze extra service tijdens het parkeren op Schiphol zal je wel wat extra moeten betalen.

Voor korting op parkeren wanneer je vliegtickets boekt ga je naar vluchtboeken.nl.