Park en Fly Schiphol Airport

De nationale luchthaven Schiphol verwerkt jaarlijks meer dan 50+ miljoen passagiers en ondanks dat is Schiphol prima te bereiken met de auto. Als je wil parkeren op Schiphol, dan heb je een aantal opties. We hebben de beste opties voor je onder elkaar gezet.

Goedkoop parkeren Schiphol Airport

Als je een parkeerplaats wilt reserveren of of nabij Schiphol, dan is het handig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zit namelijk een groot verschil in prijs, afstand en extra services die de verschillende aanbieders aanbieden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om op de parkeerplaatsen van Schiphol zelf te parkeren (bijvoorbeeld P1 of P3), of juist voor een parkeerplaats verder weg te kiezen zoals EazzyPark. De meeste parkeerplaats aanbieders bieden een shuttle service naar Schiphol Airport, zodat je gemakkelijk de auto achter kunt laten. Je zou er ook voor kunnen kiezen een Park, Sleep & Fly deal te boeken. Dit is vooral handig als je een vroege of late vlucht hebt. Je boekt dan een hotelovernachting met parkeerplek. De hotels bieden allemaal een gratis shuttle service naar Schiphol Airport aan.

Schiphol P3 lang parkeren

Beste keuze!

Reserveer nu Schiphol P3 vanaf €8,50 per dag.

Gratis Shuttle Bus
Parkeerplaats van Schiphol

EazzyPark Schiphol

Laagste prijs!

Reserveer nu EazzyPark Schiphol vanaf €8,25 per dag.

Gratis Shuttle Bus
Beveiligingscamera’s

Park Sleep Fly Schiphol

Parkeerplek + Overnachting + Shuttle

Reserveer nu NH Schiphol Airport vanaf €18,50 per dag – inclusief overnachting.

Inclusief hotelovernachting
Gratis Shuttle Bus

Parkeren op Schiphol Airport

Schiphol is na de luchthavens Heathrow in Londen en Charles de Gaulle in Parijs met 50+ miljoen passagiers per jaar de drukst bezochte luchthaven ter wereld. Een groot deel van deze passagiers komt graag met eigen vervoer en heeft dus ook behoefte aan een parkeerplek. Parkeren kan op verschillende manieren bij Schiphol en is onder andere afhankelijk van het aantal dagen dat je jouw auto wilt laten staan. Kort parkeren is bijvoorbeeld geschikt als je iemand haalt of brengt of als je maximaal 48 uur weg bent. Ga je langer weg, dan kun je beter kiezen voor lang parkeren.

kort parkeren

Lang parkeren Schiphol Airport

Ben je van plan om de auto langer dan 48 uur te parkeren bij Schiphol omdat je een langere reis gaat maken? Vergelijk dan eerst de verschillende parkeerbedrijven die er zijn om zo kosten te besparen. Afhankelijk van de wensen die je hebt kun je dan een keuze maken. Een vergelijking maak je door de afstand van de parkeerplaats tot Schiphol te bekijken, de service die wordt geboden en natuurlijk het tarief dat je betaald. Bij sommige parkeerbedrijven is het mogelijk om gebruik te maken van valet parking of een andere service. Met extra service is het in een aantal gevallen zelfs mogelijk om jouw auto te laten wassen of zelfs te laten repareren.

schiphol kort parkeren

Kort parkeren Schiphol Airport

Ga je voor korte tijd op reis, dat wil zeggen korter dan 48 uur, dan kun je het beste kiezen om jouw auto kort te parkeren. Hetzelfde geldt als je iemand wilt brengen of halen van Schiphol. Voor kort parkeren op Schiphol kun je de auto meestal overdekt kwijt. Je bent binnen 3 tot 6 minuten bij de vertrek- of aankomsthal waar je moet zijn en je betaald de kosten voor het parkeren ter plekke. Per 11 minuten kost kort parkeren bij Schiphol € 1,- met een maximum van € 37,50 per dag. Parkeer je de auto langer dan 48 uur, dan gaat het dagtarief omhoog naar € 100,- per dag. Vanaf dan is het aantrekkelijker om lang te parkeren.

Valet Parking Schiphol

Valet Parking op Schiphol reserveren

Sleutel afgeven op Schiphol Airport en direct door op reis.
Professionele service – je auto wordt zorgvuldig geparkeerd.
Bij terugkomst staat je auto weer op Schiphol Airport klaar.

Met valet parking op Schiphol hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een parkeerplek om vervolgens een stuk te moeten lopen naar de vertrekhal op Schiphol. Door gebruik te maken van deze service wordt het parkeren van jouw auto en het toezicht hierop voor jou geregeld. Je geeft in dat geval de autosleutels bij aankomst op Schiphol aan een medewerker van het parkeerbedrijf, waarna deze jouw auto op een geschikte plek parkeert. Zodra je terugkomt van de reis en je de auto weer nodig hebt wordt deze voor jouw opgehaald en klaargezet. Voor het gebruik van valet parking betaal je vaak extra, maar het kan in een aantal gevallen handig zijn. Als je veel bagage hebt dan hoef je geen grote stukken te lopen of met een pendelbus te reizen voordat je daadwerkelijk op Schiphol bent. Ook als je weinig tijd hebt dan kan valet parking zeer handig zijn. Op het moment dat je aan komt op Schiphol, worden de sleutels overhandigd en wordt de huidige kilometerstand van de auto genoteerd. Dit gebeurd om misbruik van jouw auto te voorkomen.