Shuttle bus parkeren 2018-04-24T15:05:01+02:00

Shuttle Bus Parkeren

Er zijn verschillende manieren om bij een vliegveld te komen wanneer je op reis gaat. Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, je kunt gebracht worden of je kunt zelf met de auto naar het vliegveld gaan. Als je zelf met de auto naar het vliegveld gaat en ook op reis gaat dan is het wel zo prettig dat je de auto kunt parkeren op een plek waar deze veilig staat en waar het toezicht op de auto wordt gehouden. Het is bij veel vliegvelden daarom altijd mogelijk om de auto te parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Als je gebruik maakt van een parkeerplaats die wat verder weg is van het vliegveld dan kun je in veel gevallen gebruik maken van een shuttle bus.

Van en naar het vliegveld

Door gebruik te maken van een parkeerplaats met een shuttle bus bespaar je vaak op de kosten voor parkeren. De reden hier voor is dat deze parkeerplaatsen zich vaak verder van het vliegveld vandaan bevinden. Met de shuttle bus kun je van jouw auto naar het vliegveld worden gebracht. Zodra je weer terug bent van jouw reis kun je eenvoudig met de shuttle bus weer terug naar de parkeerplaats worden gebracht. Deze shuttle bussen rijden vaak meerdere malen per uur van de parkeerplaats naar het vliegveld en andersom. Je bent dan in veel gevallen binnen een paar minuten op het vliegveld. Vooral bij het parkeren op Schiphol en Eindhoven Airport is deze service erg fijn.

Lees verder

Voordelen van shuttle bus parkeren

Als je gebruik maakt van shuttle bus parkeren dan zitten daar verschillende voordelen aan. Zo is het bijvoorbeeld handig als je veel bagage hebt en voor langere tijd op vakantie gaat. Je kunt de auto dan parkeren en met de shuttle bus en je bagage naar het vliegveld gaan. Dat is een stuk prettiger dan wanneer je nog een heel eind moet lopen met de bagage. Een ander voordeel van shuttle bus parkeren is dat de kosten voor het gebruik van de shuttle bus in veel gevallen zijn inbegrepen bij de prijs voor het parkeren. Bij terugkomst kun je zo in de shuttle bus stappen om weer naar jouw auto gebracht te worden.

Kosten voor het gebruik van een shuttle bus

Als je een parkeerplaats hebt gevonden voor je auto in de buurt van een vliegveld die gebruik maakt van een shuttle bus om jou weg te brengen, dan betaal je vaak geen extra kosten. De kosten voor het gebruik van de shuttle bus zitten bij de kosten voor het parkeren inbegrepen. Dit is in de meeste gevalleen onderdeel van de service die door het parkeerbedrijf wordt verzorgd. Zodra je terug komt van jouw reis kun je aan de hand van jouw parkeerkaart aantonen dat je met de shuttle bus weer terug naar de auto gebracht kan worden. Ook voor de terugreis betaal je dan geen extra kosten.

Kosten voor de shuttle bus niet inbegrepen?
In sommige gevallen kan het voor komen dat de kosten voor het gebruik van de shuttle bussen niet zijn inbegrepen bij de prijs voor parkeren. In deze gevallen kun je vaak een kaartje kopen of gebruik maken van de ov-chipkaart. Het nadeel hier van is dat je dan wel extra betaald voor het gebruik van de shuttle bus. Ook om terug te komen bij de parkeerplaats betaal je dan extra. Het is daarom belangrijk om bij het reserveren van een parkeerplaats en het kiezen van een parkeerbedrijf op te letten of de kosten voor het gebruik van de shuttle bus zijn inbegrepen of niet.

Kort parkeren

Als je voor korte tijd op reis gaat, mensen brengt of ophaalt van het vliegveld dan kun je beter kiezen voor kort parkeren. In dat geval zet je de auto zo dicht bij het vliegveld dat je lopend naar de vertrek- en aankomsthallen kunt. Het is in dit geval dan vaak niet nodig dat je met een shuttle bus naar het vliegveld wordt gebracht. Voor kort parkeren betaal je vaak wel een ander tarief dan wanneer je kiest voor lang parkeren.

Lang parkeren

Het gebruik van een shuttle bus is vaak mogelijk wanneer je kiest voor lang parkeren. Met lang parkeren is het ook mogelijk om de auto verder van het vliegveld af te zetten en dan met de shuttle bus van de parkeerplaats naar de vertrekhal te gaan. Als je kiest voor lang parkeren dan betaal je vaak een vast tarief per dag of voor de periode dat je van plan bent om op reis te gaan. De kosten voor de shuttle bus zijn dan vaak bij de parkeerkosten inbegrepen.

Park, Sleep & Fly

Een andere mogelijkheid om de auto te parkeren op een voordelige manier is door gebruik te maken van Park, Sleep & Fly. Met Park, Sleep & Fly maak je gebruik van een hotelovernachting. Je parkeert de auto dan bij het hotel en de volgende ochtend kun je met een shuttle bus naar het vliegveld worden gebracht. De kosten voor het parkeren van je auto en de kosten voor het gebruik van de shuttle bus zijn bij de prijs van Park, Sleep & Fly inbegrepen. Zodra je terug bent van je reis en je uit het vliegtuig bent gestapt kun je met de shuttle bus weer terug naar het hotel waar jouw auto geparkeerd staat.

Shuttle Bus Parkeren

Waar moet je op letten

Als je gebruik wilt maken van een parkeermogelijkheid die jou met een shuttle bus naar het vliegveld kan brengen, dan is het verstandig dat je rekening houdt met een aantal zaken. Let er bij het reserveren van de parkeerplek op dat de kosten voor het gebruik van de shuttle bus ook bij parkeren zijn inbegrepen. Dit geldt niet alleen voor de heenreis maar ook voor de terugreis. Ook wanneer je gebruik maakt van Park, Sleep & Fly is het belangrijk dat de kosten voor het gebruik van de shuttle bus en het parkeren van de auto bij het hotel bij de prijs inbegrepen zijn. Is dit niet het geval dat is de kans groot dat je nog extra geld betalen voor het gebruik van de shuttle bus of een taxi die jou weg kan brengen.