Valet Parking 2018-04-24T14:54:04+02:00

Valet Parking

Misschien heb je er wel eens van gehoord, valet parking. Als je gebruik maakt van valet parking dan wordt jouw auto voor je geparkeerd. Hier kun je ook gebruik van maken als je van plan bent om voor een lange of korte periode op reis te gaan. Bij luchthavens zoals Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zijn verschillende bedrijven gevestigd die jou deze mogelijkheid bieden. Dit is zeer handig op het moment dat je haast hebt of dat je met veel bagage op reis gaat. Valet parking is een luxe service en zeer handig maar het brengt wel extra kosten met zich mee.

Wat is Valet Parking?

Valet parking is een luxe manier om jouw auto te parkeren. In dat geval kom je aan bij een vliegveld en geef je de sleutels van jouw auto af aan een medewerker van een parkeerbedrijf. Er wordt gezorgd dat de kilometerstand van de auto genoteerd is zodat er geen misbruik kan worden gemaakt van jouw auto. Vervolgens hoef jij niet na te denken over het vinden van een parkeerplek en kun je inchecken, bagage afgeven en aan boord van het vliegtuig gaan. Het parkeerbedrijf zorgt vanaf dat moment voor de veiligheid en het toezicht op jouw auto. Bij het parkeren op Schiphol is dit erg handig aangezien je dit veel tijd bespaart.

Lees verder

Wat gebeurd er met jouw auto?

De auto wordt op dat moment veilig geparkeerd door de medewerker aan wie je de sleutels hebt overhandigd. Deze zorgt ervoor dat de auto naar een parkeerplek wordt gebracht en veilig en onder toezicht op jouw kan wachten. Zodra je terugkomt wordt door het parkeerbedrijf in de gaten gehouden of jouw vlucht vertraging heeft of binnenkort gaat landen. Zodra je uit de aankomsthal stapt, zal je worden opgewacht door iemand die jouw auto al klaar heeft staan. Zo kun je direct vertrekken.

Waarom kiezen voor valet parking?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om te kiezen voor valet parking als je met de auto naar het vliegtuig komt. Je bent bijvoorbeeld snel klaar om aan boord van het vliegtuig te gaan omdat jouw auto voor je geparkeerd wordt. Dit kan handig zijn als je weinig tijd hebt op het moment dat je aan komt. Ook kun je goed kiezen voor valet parking als je veel bagage bij je hebt. Omdat je voor de vertrekhal uit stapt, kun je ook de bagage direct meenemen. Je hoeft dan niet in een shuttle bus of over een langere afstand met de bagage te sjouwen.

Kosten voor valet parking

Als je gebruik wilt maken van valet parking dan betaal je wel extra voor deze luxe service. Omdat de auto gehaald en gebracht wordt moeten de kosten voor de medewerker ook betaald worden. In ruil daarvoor krijg je vaak wel uitstekende service, wordt er zorgvuldig met jouw auto omgegaan en hoef je zelf natuurlijk niet op zoek naar een parkeerplek. Voor het gebruik van valet parking betaal je vaak voor een bepaald aantal dagen parkeren waarbij de kosten voor valet parking zijn inbegrepen.

Andere mogelijkheden
Naast valet parking kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de auto te parkeren. Je kunt bij een vliegveld dan vaak kiezen voor kort parkeren, als je iemand komt halen of brengen. Ook is het altijd mogelijk om te kiezen voor lang parkeren. Hiervoor heb je vaak verschillende mogelijkheden. Zo kun je bij het vliegveld zelf parkeren, maar kun je ook gebruik maken van de diensten van een parkeerbedrijf in de buurt van het vliegveld. Hiermee kun je vaak veel kosten besparen. Daarom is het aan te raden om een vergelijking van aanbieders van parkeerplekken te maken.

Shuttle bus tegenover valet parking

Een andere mogelijkheid om bij het vliegveld te komen en jouw auto te parkeren is door gebruik te maken van een shuttle bus. Het verschil met valet parking is hierbij dat je wel zelf de auto moet parkeren terwijl dit bij valet parking voor jou wordt gedaan. Ook moet je nog met de shuttle bus naar het vliegveld, maar de kosten hiervoor zijn vaak bij de parkeerkosten inbegrepen. Het grootste verschil is wel het verschil in prijs. Voor valet parking betaal je veel meer dan wanneer je gebruik maakt van een parkeerplaats waarbij je met een shuttle bus naar het vliegveld wordt gebracht,

Wat is belangrijk bij het maken van een keuze?

Als je kiest voor een parkeerbedrijf dat gebruik maakt van valet parking dan moet je op een aantal punten letten. het is allereerst belangrijk dat er gewerkt wordt met professionele medewerkers. Om de veiligheid van jouw auto te waarborgen moeten alle gegevens inclusief de kilometerstand worden genoteerd bij het af geven van de sleutels. Daarnaast is het belangrijk dat de auto op een veilige plek geparkeerd staat waar ook toezicht wordt gehouden. Zodra je terug bent en met het vliegtuig landt, moet de auto weer voor jou worden opgehaald zodat je niet hoeft te wachten.

Valet Parking

Parkeerbedrijven vergelijken

Ga je vliegen en wil je de auto laten wegzetten met valet parking? Maak dan voordat je vertrekt een vergelijking van de verschillende parkeerbedrijven in de buurt van het vliegveld war je naar toe gaat. Aan de hand van jouw wensen kun je dan een keuze maken en een parkeerplek boeken. Door een vergelijking te maken kun je de kosten voor valet parking, de service die je krijgt en de professionaliteit van de verschillende parkeerbedrijven met elkaar vergelijken. Je wilt toch zonder zorgen op reis en bij terugkomst direct in jouw eigen auto kunnen stappen en wegrijden.

Belangrijk om te weten

Als je gebruik maakt van valet parking blijf je zelf verantwoordelijk voor de auto. Om deze reden wordt dan ook de kilometerstand genoteerd. Mocht het toch voor komen dat er een boete wordt gereden met jouw auto, dat er schade ontstaat of dat er een aanrijding plaats vindt, dan ben jij in veel gevallen verantwoordelijk voor de schade. Informeer daarom bij het kiezen van een parkeerbedrijf met valet parking hoe het zit met de aansprakelijkheid. Als alles op papier netjes geregeld is en ook ondertekend dan kun je met een gerust hart de sleutels van jouw auto afgeven en op reis gaan. Parkeren op Eindhoven Airport, Schiphol of Rotterdam Airport is zo wel erg relaxed.