Kort Parkeren Luchthaven 2018-04-24T14:46:59+02:00

Kort Parkeren

Er zijn verschillende manieren om de auto te parkeren als je op het vliegveld moet zijn. Als je voor langere tijd op reis gaat dan is het wel zo prettig om de auto lang te kunnen parkeren. Het is niet altijd nodig om gebruik te maken van lang parkeren. Je kunt ook een korte reis maken of iemand wegbrengen naar het vliegveld. In dat geval kun je gebruik maken van kort parkeren. Hierbij kun je de auto een maximum bepaald aantal uur parkeren tegen een bepaald tarief, meestal is dit maximaal 48 uur. Wil je langer parkeren, kies dan voor lang parkeren.

Kort Parkeren bij de luchthaven

Het voordeel van kort parkeren is dat dit vaak kan op parkeerplekken die zich dicht bij de vertrek- en aankomsthallen van een vliegveld bevinden. Zo kun je snel aan boord van het vliegtuig gaan of als je iemand ophaalt kun je zonder ver te hoeven lopen bij de aankomsthal aankomen in korte tijd. Kort parkeren op bijvoorbeeld Schiphol kan meestal bij parkeerplaatsen die door het vliegveld beschikbaar worden gesteld maar het is ook mogelijk om de auto kort te parkeren bij externe bedrijven. De kosten hiervoor liggen vaak een stuk lager, maar de kans bestaat dat je iets verder moet lopen om op het vliegveld zelf te komen.

Lees verder

Brengen en halen

Als je passagiers naar het vliegveld brengt of iemand ophaalt dan kun je dat op twee manieren doen. Het is vaak mogelijk om jouw passagiers voor de ingang van het vliegveld af te zeten, de koffers uit te laden en ze een goede reis te wensen. Als je mee wilt lopen richting de vertrekhal dan kun je de auto het beste parkeren. Dit geldt ook voor wanneer je mensen van het vliegveld komt ophalen. Dan is het wel het prettigst om de auto te kunnen parkeren en het liefst op loopafstand. Ook wanneer de mensen die je haalt of brengt veel bagage bij zich hebben is het handig om hier gebruik van te maken. Jullie hoeven dan niet zo ver naar de auto te lopen.

Parkeren voor een korte reis

Bij veel vliegvelden is het ook mogelijk om de auto te parkeren als je voor een korte reis weg gaat. Als je minder dan 48 uur gebruik maakt van de mogelijkheid tot kort parkeren dan betaal je vaak een vast tarief per dag. Let er wel op dat je niet langer parkeert dan de aangegeven tijd. In dat geval worden er vaak extra kosten in rekening gebracht en gaat het dag tarief voor parkeren omhoog. Deze maatregel wordt genomen om ervoor te zorgen dat mensen niet te lang gebruik maken van de mogelijkheid om kort te parkeren. Als je niet zeker weet hoe lang je weg bent op reis dan kun je er beter voor kiezen om de auto niet te parkeren bij een kort parkeren plaats.

Kosten voor kort parkeren

Het parkeren van de auto op een parkeerplaats voor kort parkeren is vaak op korte termijn voordeliger dan de auto parkeren op een parkeerplaats voor lang parkeren. Je betaald meestal voor een bepaald aantal minuten een vastgesteld bedrag. In veel gevallen zit er een maximaal bedrag verbonden aan het kort parkeren per dag. Zo betaal je nooit meer dan het vastgestelde maximale bedrag. Laat je de auto langer staan dan 48 uur, dan ga je wel extra betalen. De kosten gaan dan vaak flink omhoog. Dit wordt gedaan om mensen te ontmoedigen om de auto voor lange tijd op de kort parkeren plaatsen neer te zetten. Kort parkeren op Schiphol was altijd enkele minuten gratis maar sinds begin 2018 is dit ook niet meer het geval.

Lang parkeren

Als het nodig is om de auto langer te parkeren dan kun je beter kiezen voor een parkeerplaats voor lang parkeren. Daar betaal je een vast bedrag per dag of voor een aantal dagen om de auto onder toezicht en beveiligd neer te zetten. Ook dit is vaak mogelijk vlakbij de vertrek- en aankomsthallen. Als je kiest voor een parkeerplaats voor lang parkeren die verder weg is dan kun je vaak met een pendelbus naar het vliegveld gaan en weer terug. Lang parkeren is in deze gevallen dan een stuk goedkoper, de kosten voor het vervoer naar het vliegveld en terug naar de parkeerplaats met de pendelbus zijn dan vaak ook bij de kosten voor het parkeren inbegrepen.

Valet parking

Met valet parking heb je de mogelijkheid om jouw auto te laten parkeren voor jou. Je betaald het parkeerbedrijf dan om jouw auto over te nemen bij de ingang van het vliegveld. Zodra je aan komt rijden staat er een medewerker op jou te wachten. Je pakt jouw bagage uit de auto, de kilometerstand wordt genoteerd en overhandigd de sleutels aan de medewerker van het parkeerbedrijf. Die zorgt ervoor dat jouw auto geparkeerd wordt en dat je zelf niet op zoek hoeft naar een parkeerplek. Als je weer geland bent, zorgt het bedrijf ervoor dat jouw auto klaar staat. Hier betaal je vaak wel hoge kosten voor.

Kort parkeren luchthaven

Vergelijken van parkeerbedrijven

Om zo voordelig mogelijk uit te zijn wanneer je de auto lang of kort wilt parkeren bij een vliegveld is het aan te raden om de verschillende parkeerbedrijven die zich in de buurt van het vliegveld bevinden met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de service die wordt geboden en de afstand van de parkeerplaats tot het vliegveld, kun je een vergelijking maken. Natuurlijk kun je dan ook rekening houden met de prijs en er zo voor zorgen dat je kiest voor de meest voordelige manier van kort parkeren. Dit geldt voor iedere luchthaven of je nu wilt parkeren op Eindhoven Airport, Schiphol of Rotterdam Airport.

Handig om te weten

Het is handig om te weten dat je niet alleen bij parkeerplaatsen van het vliegveld zelf gebruik kunt maken van kort parkeren. Er zijn ook externe bedrijven die de mogelijkheid bieden om vaak tegen een lager tarief de auto te parkeren. Maak daarom een vergelijking van deze bedrijven. Ga je langer weg dan 48 uur of ben je er niet zeker van hoe lang je weg blijft? Kies dan voor een andere mogelijkheid zoals lang parkeren. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan wanneer je terugkeert van jouw reis.