Kort parkeren vliegveld

Kort parkeren op het vliegveld

Er zijn verschillende manieren om de auto te parkeren als je op het vliegveld moet zijn. Als je voor langere tijd op reis gaat dan is het wel zo prettig om te kiezen voor lang parkeren. Het is niet altijd nodig om gebruik te maken van lang parkeren. Je kunt ook een korte reis maken of iemand wegbrengen naar het vliegveld. In dat geval kun je gebruik maken van kort parkeren. Hierbij kun je de auto een maximum bepaald aantal uur parkeren tegen een bepaald tarief, meestal is dit maximaal 48 uur. Wil je langer parkeren, kies dan voor lang parkeren.

Het voordeel van kort parkeren bij het vliegveld

Het voordeel van kort parkeren is dat dit vaak kan op parkeerplekken die zich dicht bij de vertrek- en aankomsthallen van een vliegveld bevinden. Zo kun je snel aan boord van het vliegtuig gaan of als je iemand ophaalt kun je zonder ver te hoeven lopen bij de aankomsthal aankomen in korte tijd. Kort parkeren op bijvoorbeeld Schiphol kan meestal bij parkeerplaatsen die door het vliegveld beschikbaar worden gesteld maar het is ook mogelijk om de auto kort te parkeren bij externe bedrijven. De kosten hiervoor liggen vaak een stuk lager, maar de kans bestaat dat je iets verder moet lopen om op het vliegveld zelf te komen.

Brengen en halen

Als je passagiers naar het vliegveld brengt of iemand ophaalt dan kun je dat op twee manieren doen. Het is vaak mogelijk om jouw passagiers voor de ingang van het vliegveld af te zetten, de koffers uit te laden en ze een goede reis te wensen. Als je mee wilt lopen richting de vertrekhal dan kun je de auto het beste parkeren. Dit geldt ook voor wanneer je mensen van het vliegveld komt ophalen. Dan is het wel het prettigst om de auto te kunnen parkeren en het liefst op loopafstand. Ook wanneer de mensen die je haalt of brengt veel bagage bij zich hebben is het handig om hier gebruik van te maken. Jullie hoeven dan niet zo ver naar de auto te lopen.

Parkeren voor een korte reis

Bij veel vliegvelden is het ook mogelijk om de auto te parkeren als je voor een korte reis weg gaat. Als je minder dan 48 uur gebruik maakt van de mogelijkheid tot kort parkeren dan betaal je vaak een vast tarief per dag. Let er wel op dat je niet langer parkeert dan de aangegeven tijd. In dat geval worden er vaak extra kosten in rekening gebracht en gaat het dag tarief voor parkeren omhoog. Deze maatregel wordt genomen om ervoor te zorgen dat mensen niet te lang gebruik maken van de mogelijkheid om kort te parkeren. Als je niet zeker weet hoe lang je weg bent op reis dan kun je er beter voor kiezen om de auto niet te parkeren bij een kort parkeren plaats.

Wat zijn de kosten voor kort parkeren bij de luchthaven

Het parkeren van de auto op een parkeerplaats voor kort parkeren is vaak op korte termijn voordeliger dan de auto parkeren op een parkeerplaats voor lang parkeren. Je betaald meestal voor een bepaald aantal minuten een vastgesteld bedrag. In veel gevallen zit er een maximaal bedrag verbonden aan het kort parkeren per dag. Zo betaal je nooit meer dan het vastgestelde maximale bedrag. Laat je de auto langer staan dan 48 uur, dan ga je wel extra betalen. De kosten gaan dan vaak flink omhoog. Dit wordt gedaan om mensen te ontmoedigen om de auto voor lange tijd op de kort parkeren plaatsen neer te zetten. Kort parkeren op Schiphol was altijd enkele minuten gratis maar sinds begin 2018 is dit ook niet meer het geval.

Kort parkeren Schiphol Airport

Bekijk nu de opties en vergelijk tarieven van de verschillende aanbieders voor kort parkeren op Schiphol Airport.

Kort parkeren Eindhoven Airport

Bekijk nu de opties en vergelijk tarieven van de verschillende aanbieders voor kort parkeren op Eindhoven Airport.

Kort parkeren Rotterdam Airport

Bekijk nu de opties en vergelijk tarieven van de verschillende aanbieders voor kort parkeren op Rotterdam Airport.