Lang Parkeren Luchthaven 2018-04-24T14:49:54+02:00

Lang Parkeren

Kom je met de auto naar het vliegveld dan heb je verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren. Ga je kort op reis, breng je iemand weg of haal je iemand op? Dan kun je de auto het beste kort parkeren. Als je voor langere tijd weg gaat dan zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt kiezen om de auto lang te parkeren. Zo kun je de auto in veel gevallen vlakbij het vliegveld parkeren of kun je de auto verder af parkeren. In het laatste geval kun je dan met een shuttle bus van de parkeerplaats naar het vliegveld gaan. De kosten voor het gebruik van een shuttle bus zijn vaak inbegrepen bij de kosten voor lang parkeren.

Parkeren bij het vliegveld

Wil je auto lang parkeren als je op reis gaat, dan kan dit vaak bij het vliegveld zelf. Je kunt de auto dan voor meerdere dagen parkeren tegen een bepaald tarief per dag of je betaalt een tarief voor een bepaalde periode. Het voordeel van lang parkeren ten opzichte van kort parkeren is dat je bij kort parkeren meestal alleen de eerste 48 uur goedkoper uit bent. Daarna betaal je een hoger bedrag om de auto te kunnen parkeren. Parkeer je jouw auto bij het vliegveld en maak je gebruik van lang parkeren dan heb je als voordeel dat je snel in de vertrekhal bent. Het nadeel van lang parkeren direct in de buurt van het vliegveld is dat je vaak meer betaald voor het parkeren van je auto. Dit geldt zeker als je gaat parkeren op Schiphol.

Lees verder

Verschillende parkeerbedrijven

Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van vliegvelden en omdat mensen vaak met de auto gaan kun je rondom vliegvelden veel verschillende parkeerbedrijven vinden. Deze bieden vaak de mogelijkheid om de auto lang te parkeren. Voordat je op reis gaat is het daarom aan te raden om een vergelijking te maken van de verschillende parkeerbedrijven die er zijn. Hierbij kun je kijken naar de kosten die betaald voor het parkeren, de service die er wordt geboden en de afstand tot het vliegveld. Is de afstand van de parkeerplaats naar het vliegveld te groot om te lopen? Dan is er vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van een shuttle bus.

Shuttle bus parkeren

Een andere vorm van lang parkeren is shuttle bus parkeren. Hierbij parkeer je de auto op een parkeerplaats die zich op afstand van het vliegveld bevindt. Je kunt in dat geval gebruik maken van een pendelbus die je van de parkeerplaats naar het vliegveld toe brengt. Wanneer je terug komt kun je met dezelfde pendelbus naar de parkeerplaats gaan waar jouw auto geparkeerd staat. Het voordeel van shuttle bus parkeren is dat de kosten voor het parkeren vaak laag zijn en dat bij de prijs die je betaald voor het parkeren ook de kosten voor het gebruik van de shuttle bus zijn inbegrepen.

Park, Sleep & Fly

Naast het gewoon lang parkeren en het gebruik maken van shuttle bus parkeren is er nog een andere mogelijkheid om de auto lang te parkeren in de buurt van een vliegveld. Dit kan door gebruik te maken van Park, Sleep & Fly. Met Park, Sleep & Fly boek je een hotelovernachting voor de nacht voorafgaand aan jouw reis. Je parkeert jouw auto dan bij het hotel waar je slaapt en kan deze laten staan gedurende de periode die je weg bent. Om ervoor te zorgen dat je bij het vliegveld komt kun je in de ochtend gebruik maken van een pendelbus. Zodra je terugkomt van de reis kun je met deze zelfde pendelbus weer terug naar het hotel. Meestal zitten bij de kosten van Park, Sleep & Fly, naast de kosten voor de hotelovernachting, ook de kosten voor het parkeren van je auto en het gebruik van de pendelbus inbegrepen.

Luxe parkeren

Het is sinds een aantal jaar bij veel vliegvelden ook mogelijk om gebruik te maken van valet parking. Met valet parking kun je jouw auto ook lang parkeren alleen hoef je zelf niet op zoek naar een parkeerplek. In dit geval kom je aan bij het vliegveld en staat er een medewerker van het parkeerbedrijf op jou te wachten. Je levert dan de sleutels van je auto in en de valet parking zorgt ervoor dat jouw auto geparkeerd wordt. Zodra je terugkomt van jouw reis zorgt de valet parking er voor dat jouw auto weer klaar staat. Valet parking kan erg handig zijn als je reist met veel bagage of als je weinig tijd hebt. Omdat valet parking een luxe dienst is betaal je hiervoor vaak wel hoge kosten.

Lang parkeren luchthaven

Vergelijken

Voordat je op reis gaat is het verstandig om een vergelijking te maken van de verschillende parkeerbedrijven rondom het vliegveld waar je gebruik van maakt. Door een vergelijking te maken van de bedrijven kun je een keuze maken voor de beste prijs en kwaliteit verhouding. Als je het belangrijk vindt dat de kosten laag zijn maar dat jouw auto wel veilig en onder toezicht geparkeerd staat dan is dit zeker aan te raden. Ook de service die door de verschillende parkeerbedrijven wordt geboden kan belangrijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de eerdere genoemde shuttle bus of valet parking. Zeker bij het parkeren op Eindhoven Airport en Schiphol moet je hier rekening mee houden.

Waar moet je op letten

Ga je op reis met vliegtuig en wil je de auto lang parkeren bij het vliegveld, zorg er dan voor dat de plek waar je de auto lang wilt parkeren ook over de mogelijkheden beschikt die jij verwacht. Maak je gebruik van shuttle bus parkeren dat is het wel zo prettig dat de kosten voor het gebruik van de shuttle bus bij het totaalbedrag voor lang parkeren inbegrepen zitten. Ook als je gebruik maakt van Park, Sleep & Fly is het goed om te weten dat de kosten voor het gebruik van de pendelbus en voor het parkeren bij het bedrag van de Park, Sleep & Fly inbegrepen zijn. Is dit niet het geval dan bestaat de kans dat je zelf een taxi moet regelen of nog moet opdraaien voor de kosten van de bus naar het vliegveld.